Et eldorado for ski, sykkel, jakt og fiske

Familier som søker en avslappende ferie uten køer og overfylte turstier, vil finne Venabygdsfjellet som det ideelle reisemålet.

Venabygdsfjellet ligger mellom Ringebu sentrum og Folldal i Østerdalen, ca. 3 timers kjøretur fra Oslo.

Stinett for sykling eller fottur

Venabygdsfjellet er et ganske langstrakt fjell, men det finnes også muligheter for bratte bakker. Enten om du vil gå opp for å nyte utsikten eller om du vil ta hjula fatt på tur ned. Muligheter for guiding finnes også. Det er også gode muligheter for å leie elsykkel.

Skiløyper så langt øye ser

Venabygdsfjellet er en mindre kjent langrennsperle med det fineste vinteren har å by på av langrennsløyper uten at du går i kø. Område er barnevennlig med relativt slakt terreng, men du kan også finne brattere fjell med utsikt.

Fjellet kan by på skiløyper i toppklasse. Hyttene ligger rett ved skiløypenettet på Venabygdsfjellet som strekker seg ut over hele fjellet. Her har du virkelig ski in/ski out. Venabygdsfjellet har ca. 150 km preparerte langrennsløyper i både skjerma, lune skogsløyper og løyper innover snaufjellet med fantastisk utsikt mot Rondane.

løyper.net (søk opp Venabygdsfjellet) kan du holde deg oppdatert på når de ulike løypene preppes. De preppes mange ganger i uka hele vinteren. Fjellet er langstrakt og relativt flatt, og av den grunn også barnevennlig for de som er litt mer ustø på ski.

Jakt og fiske

Er du jaktinteressert, finnes det gode muligheter for dette på Venabygdsfjellet. Her kan du både jakte småvilt og villrein.
Er du interessert i fiske, byr fjellet på en rekke fjellvann med mulighet for teste fiskelykken.

 

Ringebu sentrum

Vil du kanskje handle hos den lokale slakteren, kjøpe brød hos bakeren, eller bare ta deg en kopp kaffe? I Ringebu finner du trivelige gågater, butikker med lokal mat og drikke, sportsbutikker og mye mer.

Verdenskjente Kvitfjell

Rett på andre sida av dalen ligger Kvitfjell alpinanlegg, ca. 30 min unna. Her kan du kjøre alt fra familievennlige løyper til utfortrasé. 

Nasjonalparker i fleng

Rondane

Du kan bevege deg inn i Rondane fra flere kanter, enten til fots direkte fra Venabygdsfjellet, eller fra Gudbrandsdalen eller området Folldal. En fin og barnevennlig tur er for eksempel gåtur til Bjørhollia (DNT-hytte) eller sykle inn til Grimsdalshytta (også DNT-hytte). Det er også mulig å ta dagsturer for å gå på de høyeste toppene (f.eks. Storronden, Rondeslottet eller Vinjeronden).

Jotunheimen

Søker du de brattere fjell med toppturutstyret eller klatreskoa, er Jotunheimen et mekka. Du kan fint rekke en dagstur og få en hel dag ute blant høye fjell fra hytta på Venabygdsfjellet.

Dovrefjell

Dovrefjell er Moskusens rike, men også et ypperlig sted for å gå på fjellski.

Velkommen til fjells!

Familievennlig atmosfære

Genuin fjellgjestfrihet

Fjellaktiviteter uten massene